НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Жената, осъдена за източване на 3,5 милиона: Не съм лош човек

Една от първите осъдени у нас за източване на криптовалута проговори. Преди дни бизнесдама от Пазарджик получи година условно след споразумение със Специализираната прокуратура. Тя беше осъдена за сговор за източване на виртуална валута на стойност над 1 милион лева, предава Нова тв.

„Винаги съм се стремила да бъда честен и почетен човек, да спазвам правилата и закона. И това че се е случила тази грешка в моя живот – не ме прави лош човек”, сподели осъдената бизнесдама Милена Митева.

През 2018 г. жената от Пазарджик попада в полезрението на отдел „Киберсигурност” в ГДБОП. Поводът – сигнал от полска платформа. Разследването срещу Милена Митева и други двама мъже е за източване на криптовалута.

„Част от нашите обвиняеми са използвали акаунтите, имайки паролите и името за вход в съответния акаунт. Така, чрез няколко потвърждавания на транзакции се е получило така, че те са получавали, чрез множество кликвания, огромно количество футурокойни”, обясни прокурорът от Специализираната прокуратура Милко Първанов.

Бизнесдамата е използвала чужди профили, за да запази самоличността си. Признава се за виновна. Така получава година условно, глоба от 6 000 лева и пробация.

„Не мога да кажа как ще се развиват виртуалните валути. Това е нещо ново, една нова технология. Да, някои хора вярват, че това е нов модел на разплащателната система и финансовия свят. А други са скептични”, добави Митева.

От прокуратурата казват, че на практика са предотвратили щетите за полската компания. „Иззетата криптовалута, налична в акаунтите, беше възстановена на полското дружество. Около 3,5 млн. лева”, коментира Първанов.

Преди години Милена Митева е била кандидат за депутат и общински съветник – без успех. Заради това разследване е прекарала седем месеца зад решетките. След това решава да учи право.

„Милена Митева е една средностатистическа жена, която живее в Пазарджик и се занимава с частен бизнес”, описва се тя.

По данни от Търговския регистър жената е собственик на две фирми. Едната от тях е в неплатежоспособност. Сега обаче тревогите ѝ са насочени другаде. „Почувствах се разстроена не само затова, че моите три имена бяха споменати в медийни публикации. Мои лични снимки по бански попаднаха в някои медии”, каза Митева.

Делото срещу другите двама мъже, обвинени с бизнесдамата, продължава.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *