Ето как е забогатял братът на ЛиЛана – 435 бона от Европа за… бийтбокс

Ето как е забогатял братът на ЛиЛана – 435 бона от Европа за… бийтбокс

Братът на арестуваната ЛиЛана, любима певица на хазартния бос Васил Божков, е намазал 434 500 лева от еврофондове за създаването на платформа за обучение по бийтбокс. Това е станало по европрограмата „Иновации и конкурентноспособност“, пише „Телеграф“.

Бийтбокстърът Скилър е получил тлъстите пачки през една от фирмите на сестра си.

Това стана ясно в спецсъда, който взе решение да остави ЛиЛана и съдружника й Мартин Димитров в ареста. Брат й се измъкна срещу 100 бона гаранция, защото въпреки, че е прилапал тлъстите пачки, е само фигурант в схемата.

В проектното предложение, с което са източени евросредствата, е било заложено разработването на иновативен продукт „Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция – BTL“, което по своята същност е специализиран метод за интерпретиране на звуци в областта на бийтбокса.

За самата ЛиЛана има подозрения, че е въртяла част от парите на приятеля си Васил Божков. Разследването по тази линия е с отделни материали към делото срещу боса на „Нове Холдинг“, чиято екстрадиция от ОАЕ все още се чака, уточниха от прокуратурата.

ЛиЛана е свързана с редица компании в технологичния сектор и платформи за софтуерни услуги, които са обект на разследване. Според събраните доказателства певицата, брат й и тримата им приближени са действали като престъпна група от 2016 г, досега.

Няколко кухи фирми, контролирани от ЛиЛана, са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което също не е осъществявало търговска дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *