Ето ги водачите на Цветанов, самият той – от Търново и Благоевград

Ето ги водачите на Цветанов, самият той – от Търново и Благоевград

„Републиканци за България“ утвърдиха водачите на листите за предстоящите парламентарни избори. Председателят и зам.-председателят Цветан Цветанов и Павел Вълнев се включиха в срещата от Вашингтон, където са на работно посещение.

Водачита на листи за кандидати за народни представители са:

1-ви МИР-Благоевград – Цветан Цветанов
Председател на ПП „Републиканци за България“, с дългогодишен политически опит. От 2009 г. винаги е бил водач на листата във Великотърновски многомандатен избирателен район, а от 2013 г. е водач и в Благоевградски.

2-ри МИР- Бургас – д-р Виктор Серафимов
Доктор по международно право и международни отношения. Завършил е СУ „Свети Климент Охридски” и има допълнителна специализация „Английско и европейско право” в Института за продължаващо обучение на Университета Кеймбридж. Към момента е студент в магистърска програма по „Бизнес администрация“ в Американския университет в България. От 2016 г. е член на Управителния съвет първо на Българското национално радио, а впоследствие на Българската национална телевизия. От учредяването на ПП „Републиканци за България“ взима активно участие във формирането на структурите на партията, като е избран за административен секретар и говорител.
Участвал е в редица работни и експертни групи към Комисията по култура и медии към 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание.

3-ти МИР – Варна – Веселин Василев
Завършил е Военна академия, има три магистратури по „Публична администрация“, „Богословие и теология“ и „Национална сигурност и отбрана“. Два мандата е успешен кмет на Вълчи дол. Успешен бизнесмен. Семеен е, с едно дете.

4-ти МИР- Велико Търново – Цветан Цветанов

5-ти МИР- Видин – Огнян Ценков. Общински съветник в ОбС – Видин. Кмет на община Видин в мандат 2015 – 2019 г. Заместник областен управител на област Видин в периода декември 2014 – ноември 2015г. Инженер съобщителна техника, офицер от Българската армия. Семеен, със син и дъщеря и две внучки.

6-ти МИР-Враца-Тодор Тодоров

Криминален психолог, участвал в разкриването на едни от най-тежките криминални случаи, през последните 20 години. Вещ експерт по линия на Съдебно-психологични експертизи и шеф-инструктор в единственото полиграфско училище в Европа, признато от Американската полиграфска асоциация. Профайлър, участвал в овладяването на много критични инциденти и заложнически кризи.

7-ми МИР-Габрово-Мариян Костадинов
Той е с придобито инженерно образование. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на инфраструктурни обекти в областта на газоснабдяването и водоснабдяването. Натрупан опит в консолидирането на законодателство свързано с всички фази в строителството – от устройствено планиране до въвеждане в експлоатация на строежите. В периода 2009-2013 г. участва в множество законодателни промени свързани с регламентиране функциите на заинтересованите ведомства при стартиране строителството на национални инфраструктурни обекти. В периода 2009-2013 г. е областен управител на Габрово.

8-ми МИР -Добрич – д-р Севдалин Куцаров
Кардиохирург с почти 30-годишен опит. Работил и специализирал във водещите световни клиники. Участвал в създаването на една от най-големите кардиохирургични клиники в страната. Множество участия в европейски и световни форуми. Семеен, с две деца.

9-ти МИР- Кърджали – Илия Илиев
Икономист по образование, със специалност „Икономика и управление на индустрията. Бивш областен управител на Кърджали и общински съветник. Семеен, с едно дете.

10-ти МИР-Кюстендил – Милослав Методиев
Национал по борба и общински съветник от Бобов дол. Бивш национален състезател по класическа борба. Печели 5-то място на Световното и Европейско първенство през 2018г. Четири пъти е спортист на годината на град Кюстендил. В момента се занимава с частен бизнес.

11-ти МИР Ловеч – Надя Бонева
Магистър по „Право“. Експерт в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, работила е в Народното събрание от 1992 г. до момента, на различни ръководни длъжности. Съдебен заседател в Софийски районен съд до момента.

12-ти МИР Монтана – Пенка Пенкова
Тя е единствената жена-кмет в историята на Лом, с три управленски мандата, член на УС на НСОРБ. Била е и зам.- председател в Постоянния комитет на Конгреса на местните и регионални власти в Европа. Носител е на призовете „Жена на годината в област Монтана/2005 г./, „Най-толерантната личност в община Лом /2006,2007 г./, златен медал „За хората с добри сърца” и наградата „Успешно управление на дунавска община” през 2018 г.

13-ти МИР Пазарджик – Атанас Шопов
Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник ОС-Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“.

14-ти МИР Перник – Иван Анчев
Професионалист с 25-годишен опит в областта на националната сигурност и международните отношения. Завършил специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, след което Академията на ФБР в Куонтико (Вирджиния, САЩ). Доктор по национална сигурност с дисертация по въпросите на ислямския радикализъм. Има задгранични дипломатически мандати във Вашингтон и Чикаго, последният от които е като генерален консул на Република България в Чикаго (САЩ). Женен, с две деца.

15 -ти МИР Плевен – Владислав Николов
Икономист по професия, с висше образование, Магистър по „Търговски бизнес и посредничеството“ в Стопанска академия „Д.А.Ценов“- Свищов. Директор на дирекция „Инспекция по труда“ – Плевен, народен представител в 44-то Народно събрание. Член на комисията по „Бюджет и финанси“. Зам.-председател на „Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабанда“. Тази сутрин той напусна ПГ на ГЕРБ, като в мотивите си пред парламентарната шефка Цвета Караянчева обяви, че ставал безпартиен.

16-ти МИР Пловдив – доц. Христо Димитров
В периода 1992 – 1997 изучава специалност „Екология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Дипломира се като Магистър със специализация „Паразитология”. През 2000 г. печели конкурс за редовен асистент по Зоология.

От 2006 до 2016 г. е Главен асистент. През 2016 г. е избран за доцент по Зоология към ПУ „П. Хилендарски“. Става ръководител на трима докторанти, които разработват дисертации в различни сфери на зоологията. Освен преподавателска дейност провежда и активна научно-изследователска работа в актуални научни области: зоология, фаунистика, таксономия, териология, цитогенетика, биомониторинг, епидемиолого-паразитологични изследвания, оценка на консервационно-значими територии.
През 2013 г. работи активно като експерт в Приоритетна ос 3 „BG161PO005/09/31/01/08 – Развитие на мрежата Натура 2000”. Създава и ръководи успешно експертен екип от страна на Пловдивски университет работещ по „Национална програма за профилактика и контрол на векторно-предавани трансмасивни инфекции при хората в Република България 2014 – 2018“ към Министерство на здравеопазването. От 2015 г. участва и като експерт в актуализации на план за управление на Природен парк „Пирин“ и на Природен парк „Витоша“. През последните години работи и по няколко международни проекта с участие на Египет, САЩ, Турция, Гърция, Сърбия, Русия.
През 2017 г. придобива допълнителна магистърска степен „Финанси и банково дело“. От 2019 г. става Ръководител на катедра Зоология към Биологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“. Участва в авторския състав на учебни пособия и монографии и на над 50 научни публикации в реферирани международни научни издания. Семеен, с две деца.

17-ти МИР Пловдив област – Георги Пилев
На 33 години, заместник-областен управител на област Пловдив в периода 2014-2017 г., Магистър от НБУ гр. София със специалност „Бизнес администрация“, има придобита магистратура и в Пловдивски университет по „Публична администрация“. В момента работи в частния сектор.

18-ти МИР Разград – Димитър Стефанов
На 39 години, работи в международни компании в сферата на търговията и в момента е треньор по баскетбол.

19-ти МИР Русе – д-р Ченко Сотиров
Стоматолог, собственик на една от най-добрите дентални клиники в България. Д-р Сотиров има сериозен професионален опит, натрупан у нас и в чужбина, владее турски, английски и норвежки и е познат на русенската общественост като водещ експерт в областта на денталната медицина, член е на Изпълнителния съвет на партията.

20-ти МИР Силистра- инж. Петко Чамов
Магистър инженер по „Комуникационна техника“, с допълнителна квалификация „Финансов мениджмънт“ в СА „Д. А. Ценов“- Свищов. В момента е управител на търговско дружество, член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България. Женен е, с две деца.

21-ви МИР Сливен – Пенчо Недев
Пенчо Недев Иванов е роден 1958 година в Сливен. Преди повече от 20 години заминава за САЩ. Постига aмериканската мечта. Има транспортна компания в Чикаго. Сега се връща в родния си град, за да помогне за положителната промяна. През целия си живот помага на българите в страната и чужбина. Подпомага активно българската общност и църква в Чикаго. През 2018 година се връща и семейството му дарява над 14 000 лв. на отделението по Неонатология в окръжната болница в Сливен. Обявен е за най-големия частен дарител на болницата.

23-ти МИР София – Горан Благоев
Култовият телевизионен водещ, историк по образование с научна степен доктор по етнология, доказал се през годините като вещ познавач на етническата, религиозна и демографска проблематика. Безпощаден публицист-човек, отдаден на обществени каузи включително защита на традиционните ценности, правата на българските общности в чужбина, декомунизацията и отстояване на българския национален интерес срещу чужди влияния.

24-ти МИР София – д-р Джема Грозданова
Д-р Джема Грозданова е бивш председател на Комисията по външна политика (2014-2020) и Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове (2013), народен представител в четири състава на НС (2009-2020), три пъти вицепрезидент на ПАСЕ (2009-2011, 2015-2016 и 2018-2020) Страсбург, Франция, докладчик на ПАСЕ по процедурата на мониторинг за спазването на поетите ангажименти и задължения от Украйна към Съвета на Европа (2018-2020). Член е на Европейския съвет по външна политика София, България, председател на групата за приятелство България – САЩ (2015-2020), Магистър със специалност стоматология и доктор по обществено дентално здраве на Медицинския университет в София. Омъжена с две деца. Международен секретар на Републиканци за България и член на Изпълнителния съвет.

25-ти МИР София – Боян Йорданов
Волейболист, бивш национал по волейбол, известен с прозвището Поразяващата лява ръка, 3-ти в света на Световното в Япония през 2006г., най-добър състезател на Гърция няколко пъти, два пъти шампион на южната ни съседка с Олимпиакос, любимецът на българските фенове, член на Изпълнителния съвет на партията.

26-ти МИР София – област – Чавдар Маринов
Живее в гр. Костинброд. Има професионален опит в земеделието над 15 години. Заемал е експертни позиции в Държавен фонд „Земеделие“, Министерство на земеделието, храните и горите, председател на браншова Асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци, заместник-министър на земеделието в периода май 2019- април 2020, член на Контролния съвет на Републиканци за България. Женен с две деца.

27-ми МИР Стара Загора – Петя Станева
Завършила е Магистратура „Инвестиционен мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А.Ценов“ – Свищов, Бакалавър по „Счетоводството“ в Икономически университет-Варна. Работила е в сферата на финансите- борсова търговия в Управляващо дружество, като счетоводител и служител в ДАНС- Стара Загора, през последните близо 3 години. Семейна с едно дете.

28-ми МИР Търговище – Иван Цонев
Завършил в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Право“. От 1994 до 1998 година е юрисконсулт в БНБ, от 1998 г. е адвокат в Търговищка адвокатска колегия. През годините два пъти е бил председател на ОИК-Попово. Семеен с две деца.

29-ти МИР Хасково -Радостина Циркова
Родена в Хасково, на 29 години. Бакалавър „Международни отношения“ от Софийски университет; Магистър с почести „Европейски въпроси“ от Болонски университет, Болоня, Италия с експертиза в сферата на отношенията ЕС-Китай-Африка; стипендиант на фондация Италия-САЩ за магистърска програма „Глобален маркетинг и комуникации“. Говори английски и италиански. От 2018 работи в сферата на търговския маркетинг в голяма международна компания в София.

31-ви МИР Ямбол – Георги Славов
Завършил Технически университет-София, специалност „Електронна техника и микроелектроника”, втора специалност „Мениджмънт и маркетинг”, следдипломна специализация „Робототехника” и втора магистратура „Бизнес администрация”. Работил в сферата на образованието, банковия сектор и частния бизнес. Три мандата кмет на град Ямбол – от 2007 г. до 2019 г. Успял като кмет да промени коренно облика на Ямбол – нов център; нов облик и функция на единствения по рода си в България „Безистен”; възроден градски парк; изградил канализация на най-стария квартал в града – „Каргона” и пречиствателна станция; създал все още единствения в България общински военен „Музей на бойната слава” с уникални за света експонати; върнал славата на античния град „Кабиле”; възродил идеята за „Новата болница” в града и защитил парите за ремонта ѝ; решил сагата с небезизвестния блок 20 в град Ямбол; привлякъл сериозни инвеститори; реализирал много други важни за града си проекти, както и изготвени и оставени в наследство десетки проекти за най-значимите проблеми на Ямбол. Женен с две дъщери.

През следващите дни ще станат ясни и имената на останалите кандидати във всички МИР-ове.