НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

ЕС ще преговаря с Великобритания и след 1 януари

Европейският съюз е готов да преговаря с Великобритания до края на годината и след товa, съобщиха пред Ройтерс дипломатически източници.

Главният преговарящ от ЕС Мишел Барние е информирал за хода на преговорите постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел. Срещата е била при закрити врата.

„Постигнат е напредък. Повечето въпроси са предварително затворени или са близо до съгласуване. Различията по риболова обаче остават трудно преодолими“, каза единият от дипломатите, цитиран от Ройтерс.

„За съжаление ЕС все още не напредва достатъчно, за да сключи сделка в областта на рибарството“, добави той.

Дипломатът, пожелал анонимност, заяви, че преговарящите от ЕС полагат последно усилие да подпишат споразумение, но добави: „ЕС няма да затвори вратата си за Обединеното кралство и остава готов за преговори след 1 януари“.

Друг дипломатически източник съобщи: „Преговорите продължават, основният проблем остава рибарството. Нито една от страните не иска да спре преговорите“.

ЕС приема като „окончателна“ оферта си за риболова, според високпоставен дипломат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *