Експлозия срина двуетажна жилищна сграда в Бирмингам

Експлозия срина двуетажна жилищна сграда в Бирмингам

Двуетажна жилищна сграда в английския град Бирмингам е бил разрушен при експлозия. Съобщението е подадено в неделя вечерта от градската полиция, която евакуира жителите и на съседните имоти.

Английските медии съобщават за жертви, въпреки че броят им все още не е известен. В изявление на полицията се посочва, че в 20.30 часа местно време в неделя служителите на реда са били извикани на мястото на взрива.

Всички служби за спешна помощ, пожарната и компаниите за комунални услуги са на мястото на експлозия, се посочва още в съобщението. Освен разрушената къща в съседство има и други сгради, които са значително повредени. Унищожени са и автомобили.

От Бърза помощ на Уест Мидландс казват, че има изпратени голям брой линейки, които са на мястото на инцидента заедно с полицията и пожарната. Проведена е евакуация на хората от района, които следват инструкциите на екипа за първа помощ за напускане на мястото на взрива.

Улицата, на която се намира адреса, както и околните пътища са затворени и ще останат затворени от съображения за сигурност за по-продължително време, докато тече разследването.

На гражданите се препоръчва да избягват района. Причината за експлозията все още не е известна.