Експерти разрешиха отваряне на част от училищата в Германия

Експерти разрешиха отваряне на част от училищата в Германия

Германската академия на науките заяви, че правителството може да отвори част от училищата при условие за спазване на правилата за хигиена, за да бъде ограничено разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Влиятелната академия заяви, че възобновяването на работата на част от училищата ще помогне за възстановяването на обществения живот, но предупреди, че броят на новите заразени трябва да остане нисък.

Академията, базирана в град Хале, заяви, че правителството трябва да въведе изискване хората да носят маски в обществения транспорт.

Канцлерът Ангела Меркел, чието правителство преценява какви действия да предприеме, за да може Германия да излезе от карантината, заяви, че становищата на академията са много важни за решенията на управляващите.

Академията на науките направи и други предложения за постепенно завръщане към нормалния живот, като заяви, че магазините, ресторантите и правителствените учреждения трябва отново да заработят, но че личните пътувания, екскурзиите и повечето обществени събития трябва да бъдат възобновени постепенно.

Броят на регистрираните случаи на заразяване от коронавирус в Германия е най-малко 124 189, а смъртните случаи са 2834.

Повечето германци са против отмяната на ограниченията за придвижването, въведени с цел спиране на разпространението на коронавируса, отбелязва ДПА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *