Екипажът на „Вера Су“ е в добро здравословно състояние, предстои разпитът му

Екипажът на „Вера Су“ е в добро здравословно състояние, предстои разпитът му

Хората от екипажа на заседналия край Яйлата товарен кораб „Вера Су“ са в добро здравословно състояние. Днес предстои те да бъдат превозени до Добрич, където да бъдат разпитани от следовател от Окръжната прокуратура. Към този момент метеорологичните условия не позволяват на кораба да бъде качен друг екипаж.

След акцията по евакуация на 9-членния екипаж на „Вера Су“ вчера, моряците са били прегледани от лекар и са в добро състояние. Те няма да бъдат поставени под карантина.

Днес предстои да бъдат извозени от Каварна, където са настанени в общински хотел, до Добрич и да бъдат разпитани пред съдии от Окръжния съд, информира окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Корабът в момента е без екипаж. Вчера по разпореждане на министъра на транспорта Христо Алексиев е започнало формирането на български екипаж, с капитан изпълнителния директор на „Морска администрация  Венцислав Иванов“, който да се качи на кораба, в случай че неговият собственик не осигури такъв.

Метеорологичните условия в момента са лоши, вълнението на морето е от 4 бала, като се очаква увеличаване както на силата на вятъра, така и на вълнението.