Д-р Симидчиев: Има елемент на генетична склонност към по-тежко боледуване от COVID-19

Пулмологът д-р Александър Симидчиев коментира актуалната обстановка в страната ни по отношение на разпространението на COVID-19. Той показа графики, според които в момента тестове правят само хора, които имат много силно изявени симптоми на заболяването. По думите му обаче общият брой на заразените е спаднал, съобщава NOVA.

Друга графика показва, че процентът на хоспитализираните пациенти, спрямо тези, дали положителен резултат на тест, се повишава. Запазва се съотношението на хората, настанени в интензивни отделения, казва още лекарят.

Справяме се по-добре с пандемията в дългосрочен план”, подчерта пулмологът като се обоснова, че процентът на починалите в следствие на заразяване с COVID-19, се понижава, макар и плавно. По думите на д-р Симидчиев ниският брой на ваксинации у нас поставя здравната система в постоянна нестабилност.

Той коментира и новият случай, при който жена обиколи няколко здравни заведения, докато бъде приета за лечение от заболяването. „Системата ни не е подредена и структурирана така, че да работи като истинска система”, категоричен е лекарят.

Д-р Симидчиев твърди, че има елемент на генетична склонност към това да се боледува по-тежко от COVID-19. По думите му е проблем да се заразяваме често.
Целия разговор вижте във видеото.

Previous post ФБР претърсва дома на Тръмп във Флорида
Next post Икономическият министър съсипа Нинова. Блокирала наред