Д-р Дариткова: Излекувах се, не съм заразила никого!

Д-р Дариткова: Излекувах се, не съм заразила никого!

„С голямо облекчение искам да съобщя, че пробата ми за коронавирус е отрицателна. Това означава, че на 30 април приключва наложената ми 28-дневна карантина. Другото ми голямо удовлетворение е, че не съм заразила никого от пациентите, колегите, близките ми и другите хора, с които контактувам. Благодаря от цялото си сърце на всички, които ме подкрепяха по време на изолацията.

Благодаря за милите думи и жестове, за помощта и съпричастността! Признателна съм на моите мили роднини, приятели и съседи, които ми съдействаха да се справя с всички битови предизвикателства на карантината. Благодарна съм на всички, които ми осигуриха биопродукти и билки. Признателна съм на медицинската сестра Зорка Павлова – Гегова, с която работя повече от 20 години, че остана стожер на практиката. Благодарности на моите колеги и специално на д-р Мариана Василева, които поеха грижата за пациентите ми. Голяма морална подкрепа получих също от колегите и сътрудниците в Народното събрание“, написа преди броени минути във профила си във Фейсбук д-р Дариткова.

Тя заявява, че няма търпение да се завърна към предишните си ангажименти. „В понеделник започвам работа в лекарския кабинет и съм на разположение на пациентите. Съгласно решение на Народното събрание заплатите на народните представители отиват в бюджета на Министерството на здравеопазването за финансиране на противоепидемичните мерки и лечението на Сovid-19.

Тъй като през тези 28 дни съм в болнични и не попадам в тази хипотеза, дарих средствата, получени като обезщетение за временна неработоспособност, на областната болница в Смолян. Адмирации за усилията на всички в региона, които се борят според професионалните си компетентности с епидемията от коронавирус. Предизвикателството, пред което сме изправени, изисква да обединим усилия, да останем отговорни и солидарни. Само така ще успеем!“, заявява д-р Дариткова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *