Държаха в плен с експлозиви собственика на завода за електроуреди Midea

Държаха в плен с експлозиви собственика на завода за електроуреди Midea

Един от най-богатите китайци беше взет като заложник. Нападателите го заплашиха с експлозиви, докато синът му успя да преплува близката река, за да предупреди полицията, съобщиха местните медии.

He Xiangjian, шестият най-богат човек в страната и 41-и в света, е бил пленен в имението си в голф село във Фошан, провинция Гуандун, Южен Китай, в неделя следобед.

77-годишният основател на Midea Group, един от най-големите производители на електроуреди за бита, има богатство, което се оценява на около $24,5 млрд, според Форбс.

Местните медии твърдят, че нападателите носят взривни вещества.

Синът на Хе, Хе Джанфен, 55 г., който в момента ръководи компанията, е успял да излезе от къщата и да преплува малка река до нея, за да се обади на полицията, съобщи TMTPost.

Полицията съобщи, че е получила сигнал в 17:30 ч. в неделя за проникване в дом в комплекса Royal Orchid International Golf Villa, собственост на Midea Group, в който има голф игрище и спортен център.

„Жертвата, с име Хе, беше в безопасност“, се казва в изявление на полицията.

Разследващите добавиха, че бюрата за обществена сигурност в цялата провинцията са „обърнали високо внимание на случая след получаване на сигнала и бързо са изпратили служители да се към обекта“, който разполага с денонощно наблюдение и охрана.

Петима заподозрени са арестувани до 5 часа сутринта в понеделник и никой не е пострадал по време на спасителната операция, добавиха те.

Midea Group потвърди за инцидента във Weibo, китайската версия на Twitter, като свързва с изявлението на полицията.

Снимки и видео във Weibo показаха около дузина полицаи, заобикалящи голямото двуетажно имение от бял мрамор, което се отличава с широки колони и покрив с теракота.

Смята се, че реката, която синът на г-н Хе е преплувала, която е широка около пет метра, се вижда зад къщата.

Няколко души, живеещи в комплекса, заявиха, че полицията е заключила всички от неделя следобед до понеделник сутринта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *