Държавните бензиностанции ще струват 200 млн. лева

Държавните бензиностанции ще струват 200 млн. лева

Министерството на финансите предложи да се създадат държавни бензиностанции. Идеята е нова „Държавна петролна компания“ да съхранява и обновява резервите на петролни и енергийни продукти. В рамките на една година в цялата страна ще се изградят държавни бензиностанции и складови бази.

Според депутата от „Воля“ Елена Пешева, проектът ще изисква 2 години. Тя припомни пред „Денят ON AIR“, че идеята за държавна бензиностанция е била дадена преди 3 години именно от партията на Веселин Марешки.

„Коректно е „Воля“ да оглави този проект, защото е наша идея, а и сме вещи по темата“, посочи Пешева пред Bulgaria ON AIR.

Замислено е бензиностанциите да бъдат построени на всеки 30-и и 40-и км. А около 200 милиона лева ще са нужни за реализирането на предложението.

„Сумата не е нещо непосилно за държавата, имайки предвид колко разходи се дават за какво ли не“, коментира депутатът от „Воля“.

От партията смятат, че не е необходимо да се прави проектозакон за създаването на държавна бензиностанция, като може да мине под шапката на Министерството на икономиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.