Държавните бензиностанции ще струват 200 млн. лева

Държавните бензиностанции ще струват 200 млн. лева

Министерството на финансите предложи да се създадат държавни бензиностанции. Идеята е нова „Държавна петролна компания“ да съхранява и обновява резервите на петролни и енергийни продукти. В рамките на една година в цялата страна ще се изградят държавни бензиностанции и складови бази.

Според депутата от „Воля“ Елена Пешева, проектът ще изисква 2 години. Тя припомни пред „Денят ON AIR“, че идеята за държавна бензиностанция е била дадена преди 3 години именно от партията на Веселин Марешки.

„Коректно е „Воля“ да оглави този проект, защото е наша идея, а и сме вещи по темата“, посочи Пешева пред Bulgaria ON AIR.

Замислено е бензиностанциите да бъдат построени на всеки 30-и и 40-и км. А около 200 милиона лева ще са нужни за реализирането на предложението.

„Сумата не е нещо непосилно за държавата, имайки предвид колко разходи се дават за какво ли не“, коментира депутатът от „Воля“.

От партията смятат, че не е необходимо да се прави проектозакон за създаването на държавна бензиностанция, като може да мине под шапката на Министерството на икономиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *