Драконов плод помага за лечението на диабет

Драконов плод помага за лечението на диабет

Драконовият плод може да се окаже най-горещата, нова суперхрана. Този екзотичен плод, който е известен също като питая или питахая, се предписва на пациенти в Тайван, за да се регулират нивата на кръвната им захар, пише lechebno.com

Освен това този плод спомага за намаляване на холестерола и има високи нива на витамин С. Хранителните му стойности за 100 грама са 36 ккал; 1 г белтъчини; 7 г въглехидрати; 0,4 г мазнини.

Този плод расте на един вид кактус с дълги, триръбести клони. Основен негов производител е Колумбия, но иначе расте в почти всички страни от Централна Америка, както и в Югоизточна Азия.

Този, изключително интересен плод, прилича на розово-зелено цвете и съдържа 90 процента вода. Той се консумира в сурово състояние като се разрязва по дължина и месестата част се изгребва с лъжичка. От плода се приготвят и салати.

Ако сте отегчени от боровинките или искате да опитате нещо ново и суперполезно – купете си питая.

Плодът е приветстван като забележително полезен за здравето заради способността си да регулира нивата на кръвната захар при диабет, както и заради това че съдържа голяма доза антиоксиданти.

Въпреки че плодът произхожда от Централна Америка, сега се отглежда в Тайланд, Шри Ланка, Бангладеш и Филипините, където е много обичан и ценен заради своите ползи.

Освен богат на витамин С, той съдържа фибри и калций. Този симпатичен розов плод е пълен с черни семенца, които са чудесен източник на омега-3 мазнини и магнезий . Драконовият плод на вкус прилича на кръстоска между киви и круша. Този красив плод би изглеждал страхотно и във вашата фруктиера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *