НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Доц. Сотир Марчев: Страхът ни вреди повече от коронавируса

„В момента нас ни морят две неща – коронавирусът и страхът. Страхът обаче ни вреди повече от коронавируса.“ Това заяви кардиологът доц. Сотир Марчев пред Нова ТВ.

Според него тези, които са починали с коронавирус, са същите, които най-често умират от стрес и от индуцирана кардиомиопатия – възрастни, хипертоници, с придружаващи заболявания. Според медикът е важно да бъдем по-спокойни.

„Паниката в болния го убива много повече. Това не е първият вирус, който преминава през нашите земи”, каза още доц.Марчев.

Според него хората, трябва да живеят живота си нормално. Той даде за пример паметник на чумата във Виена, на който пише – „Ако не е чума, ще умрем от нещо друго”.

„Здравословният начин на живот е основно средство за три неща – да ни е по-здраво сърцето, по-дълго време да сме с акъла си и да се защитаваме от вируси. Спорта, здравословното хранене, контрол на теглото и кръвната захар – това са средства, които ни правят по-здрави”, каза още специалистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *