Доц. Мангъров: Светът се побърка и реагира неадекватно

Доц. Мангъров: Светът се побърка и реагира неадекватно

Целият свят се е побъркал и реагира крайно неадекватно – Торбалан, Дракула и Триглава ламя заедно, заяви доц. Атанас Мангъров пред Би Ти Ви.

„Ако исках да оглавя листа, щях да бъда в друга партия. Моето решение да бъда в АБВ не е политическо, а човешко. Това е партия, която се обърна към мен, довери ми се, защото споделя моето виждане за нещата. И на практика тя ми дава пълна свобода. Не съм ангажиран с нищо. Мисля, че изборът ми е правилен и бих посъветвал много хора да ме последват.

В момента разделението не трябва да бъде „леви-десни“, а да има обединение срещу тази неясна, неведома сила, която кара цели държави да се самоубиват икономически. Не знам каква е тази сила, не мога да я формулирам, но тя съществува. Целият свят се е побъркал и реагира по крайно неадекватен начин“.

Инфекционистът увери, че не е имал за цел да вбие клин между Петков и Първанов.

„Страните, в които мерките са най-големи, заболеваемостта е по-висока, там се появяват нови щамове. Това е феномен, който ще мине през цялото човечество и ще мине и когато се получи т.нар. колективен имунитет, повтори вечната си теза Мангъров.