Доц. Кунчев: Има нездравословно фокусиране върху „здравния“ характер на изборите

Доц. Кунчев: Има нездравословно фокусиране върху „здравния“ характер на изборите

За нас от щаба не беше никаква изненада, че ще има избори и дали ще бъдат през март, април или май, не променя коренно ситуацията. Има едно нездравословно фокусиране върху „здравния“ характер на изборите. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Естествено в условия на пандемия хората искат да бъдат сигурни, че няма риск. В последните няколко избори, в които съм гласувал, това ми е отнемало не повече от 5-10 минути. Има други места и събития, на които правим много по-интензивни контакти, където рискът е по-голям“, каза Кунчев. Той изтъкна, че ще бъде притеснително, ако у нас се доставят ваксини, а не се поставят.

„А ние правим всяка една партида, която пристигне. Увеличаването на количествата през следващите седмици и месеци е неимоверно, то е в пъти. Слава Богу интересът към ваксините у българите е голям. Договорили сме повече ваксини, отколкото е населението ни“, изтъкна Кунчев. според него големият проблем е ще бъде у нас да се достигнат заветните 70 процента ваксинирани от населението.

„Вероятно няма да стане до края на годината. При препоръчителните ваксини досега ние не сме достигали и 40 процента“, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *