Дончев: Не понасям езика за „изчегъртването“, ще работя ГЕРБ да е първа сила

Дончев: Не понасям езика за „изчегъртването“, ще работя ГЕРБ да е първа сила

„Мандатът свърши. Като говорим за изчегъртването, аз обичам и уважавам всички граждани, независимо от коя партия са. Аз не искам да го изчегъртвам. Аз мога да водя политически спорове. Не понасям подобен език. Не е справедливо по отношение на всички 840 000 граждани, които са ни подкрепили“. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ след края на мандата на правителството Борисов 3.

Дончев отбеляза, че в ГЕРБ има нужда от обогатяване на посланията. „Категорично ни трябва инструментариум, за да достигнем до младите хора. Ще работя да съхраним позицията на първа политическа сила и не пленявайки сетивата с лесни, но невъзможни послания“, обобщи Дончев.

Иначе поясни, че скандалите са характерно нещо за българската политика. Това, което станало в комисията за ревизията, било предизборно мероприятие. Според него не може да се обобщава, че разкритията в комисията от страна на бизнесмените, представят цялостната бизнес среда у нас.

„Бизнес средата е по-добра от десетилетия, но има нужда да бъде подобрявана“, отбеляза Дончев. „За мен става дума за вражда между различни предприемачи и някой се възползва да търси политически дивиденти от това“, заяви още той. По повод разказа на собственика на „Градус“ Иван Ангелов за познанството му с бившия вече премиер Бойко Борисов, Дончев каза, че не вижда проблем, че може българското правителство да подпомага бизнеса, особено когато се казва за експорт.

„Премиерът не може да замести даден сертификат. Подозирам, че става дума за политически разговор“, каза още той.Дончев посочи, че също получава сигнали за действия на някоя държавна служба. Това, по думите му, не означава, че има „извиване на ръце“.

Томислав Дончев бе попитан кой е най-скъпият подарък, който е подарявал на Борисов. По думите му не става въпрос за скъпи, колкото за символични, мъжки подаръци. „Един път му подарих модел на F-16, беше приключила тамън процедурата“, посочи Дончев.

Относно новата политическа ситуация у нас, той каза, че е важно вниманието да се насочи към организацията на изборите, управлението на кризата с коронавируса и др. „Финансовото състояние на държавата е добро“, увери бившият вицепремиер. В състава на новия служебен кабинет Дончев вижда превес на хора от БСП и от администрацията на президента. Има и експерти, които познава, каза още той.