Дончев: България се нуждае от компетентно правителство, което да държи в ръцете си отговорността за бъдещето на страната ни

Дончев: България се нуждае от компетентно правителство, което да държи в ръцете си отговорността за бъдещето на страната ни

България се нуждае от титулярно стабилно, компетентно правителство, което да държи в ръцете си отговорността за бъдещето на страната ни. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ.

Той отговори и на Кирил Петков, който заяви, че с ГЕРБ няма да има коалиция, докато Бойко Борисов е неин лидер.

„Партиите не сменят ръководството си по инструкции от други партии. Мога да върна със същата мяра. Мога да кажа, че примерно ако господин Петков и господин Василев се пенсионират, това ще е свежа струя в политическия живот, защото ще ампутира голяма част от некомпетентността в управлението“, заяви Дончев по БТВ.

Той обясни, че Бойко Борисов е лидер на партията и е избран от самите членове на партията.

„Колкото до разговорите за правителство – това по същество е отделен разговор. Дали сме много знаци, включително изминалата година, че има всякакви варианти за министър-председател, включително и различни от Борисов. Впрочем, всички тези мъжки заявки според мен не съответства много на ситуацията, защото ситуацията е повече от кризисна и нямам предвид само кризите в България. Имам предвид, казано с купешки термини драстично влошената среда за сигурност. Това, което се случва в Украйна, това не е абстракция. Това не е нещо, което се случва далеч от границите ни и си мисля, че всички би следвало да потъпчат малко политическото си его и да бъдат склонни към компромиси“, заяви още Дончев.