Доналд Тръмп заплаши да спре финансирането за СЗО

Доналд Тръмп заплаши да спре финансирането за СЗО

Доналд Тръмп заплаши да спре американското финансиране за Световната здравна организация заради ситуацията с коронавируса. В Туитър американският президент написа, че Организацията е „оплескала нещата“ заради пристрастие спрямо Китай.

Държавният глава на Съединените щати обвини организацията, че му е препоръчала да остави границите отворени за граждани на азиатската страна, от която тръгна заболяването. В САЩ болните вече над 380 000.

Същевременно американският министър на отбраната Марк Еспър съобщи, че изпълняващият длъжността министър на военноморските сили на САЩ Томас Модли е подал оставка, и той Епстър е приел с одобрението на президента Доналд Тръмп, предаде Ройтерс. Еспър допълни, че е назначил за и.д. министър на ВМС заместник-министърът на сухопътните сили Джим Макферсън.

Модли беше остро критикуван за реакцията си на кризата, възникнала, след като на ядрения самолетоносач „Теодор Рузвелт“ беше установена зараза с коронавируса. Тогава Модли уволни командира на кораба капитан Брет Крозиър, защото разпратил имейл за спешна помощ за справяне с избухналата на самолетоносача зараза от коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *