Доведеният син на Емилия Масларова е поръчителят на Марангозова

Доведеният син на Емилия Масларова е поръчителят на Марангозова

Доведеният син на Емилия Масларова – Иво, е поръчителят на убийството на Станка Марангозова, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници. Той е напуснал страната през март. Служителят на НСО е получил 50 хил. лева за мократа поръчка.

По-рано днес от прокуратурата обявиха, че поръчителят на убийството е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол. Служителят на НСО е получил от Масларов аванс от 50 хил. лева за мократа поръчка.

Бившият социален министър Емилия Масларова категорично заяви пред БНТ, че Иво Масларов не е неин син.

„Аз имам син, който се казва Константин. Това е син на моя покоен съпруг от първия му брак. Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му“, каза Масларова. Тя добавя, че не е виждала повече от четири години Иво Масларов.

Доведеният син на бившия социален министър Емилия Масларова – Иво, издирван по цял свят от Интерпол с червена бюлетина като поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, се потайва в Бразилия. Проверката ни показа, че става дума за старата бразилска столица в щата Рио Гранде до Сул, на брега на Атлантическия океан. Мястото е добре подбрано – ако се наложи спешно да офейка, наблизо са границата с Уругвай и Атлантика.

Иво Масларов е изфирясал от България още през март. Оттогава следите му се губят. Според прокуратурата, поръчителят на убийството на Станка Марангозова имал неуредени финансови отношения с нея. На автомобила й е било монтирано проследяващо устройство.

Станка Марангозова бе застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза. Цената на мократа поръчка е 50 000 лева. По оперативни данни за периода 2011-2016 г. през банковите сметки на Марангозова преминали над 300 млн. лв.

От прокуратурата по-рано днес съобщиха, че килърите са били ръководени от подполковник от НСО, за когото Lupa.bg разкрива, че се казва Боби, вероятно Борислав или Борис. Охранителят имал активна комуникация с магистрати, бивши министри и масонка ложа. Обменяли се доклади, лични документи на българи и чужденци, постановления на Софийската районна прокуратура, имена на преписки и досъдебни производства. Засега е ясно, че се разследват съдии и прокурори от ложата за уреждане на дела, уточниха от прокуратурата.

Емилия Масларова е категорична, че не поддържа никаква връзка с доведения си син, с когото не е се е виждала повече от три години. „Не дойде дори на погребението на баща си”, отсече Масларова. Съпругът й Антон Масларов, бащата на Иво, почина през март 2017-а след дълго боледуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *