НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Добра новина! Русия създаде бърз тест за откриване на Covid-19

Руските власти оповестиха, че е създаден тест, който може за 40 минути да открие заразяване с новия коронавирус с помощта на стандартно лабораторно оборудване, предаде БТА.

В комюнике на министерството на промишлеността и търговията на Русия се казва, че тестовете са създадени от руската формацевтична компания „Генериум“ и са разработени от групата специалицирани медицински фирми Медико-биологичен съюз.

Тестовете са с над 94 процента прецизност. Използването им ще увеличи няколко пъти продуктивността на лабораториите и вероятността да бъде открита вирусна инфекция.

„Благодарение на опростената процедура за подготвяне на пробите и намаляването на нужните за анализ етапи патогените се откриват за по-малко от час“, отбеляза експертът Андрей Иванов от Руската академия на науките.

Използваните понастоящем тестове RT-PCR се извършват в специализирани лаборатории, а резултатите се получават след няколко часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *