Днес е разпитът на Бойко Борисов в МВР

Днес е разпитът на Бойко Борисов в МВР

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да се яви в четвъртък на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. За това съобщи самият той на брифинг.

Призовката му е за 10.00 ч. за снемане на сведения, но добави, че не знае за конкретната причина.

„Не знам какво да очаквам от Бойко Рашков. Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите, защо съм им бил лидерите в София. Най-вероятно ще ме питат защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки, защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажем“, заяви преди два дни Борисов и добави, че отново „ГЕРБ е костицата в гърлото“.

„Надявам се да си изляза жив, другото не знам как ще се развие. А и въобще да изляза, може да ме задържат, не ги знам. Те са се разправяли така с опозицията, така че…“, посочи още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди изборите Рашков разказа в интервю, че по време на първия кабинет на Борисов, той е спасил свой министър, като оказал натиск на свидетел по дело.

Малко преди насрочения час за разпита ще има протест в негова подкрепа. От ГЕРБ обявиха, че в 8:30 ч. в четвъртък ще направят брифинг в централата на партията.