Диамантен плаж, подходящ само за страхотни плувци

Диамантен плаж, подходящ само за страхотни плувци

Нуса Пенида е остров близо до много по-известния индонезийски „съсед“, Бали. Но това не означава, че трябва да се пропусне. Напротив, това е истинска малка перла с един от най-красивите плажове в Индонезия.

Нуса Пенида има красиви плажове и запазена природа, така че не е изненадващо, че я наричат ​​„най -екзотичната“ в района на Бали.

Каменни образувания и стари храмове украсяват бреговете и интериора му. Островът крие и Diamond Beach, един от най-красивите плажове в света.

Просто не воже да се каже къде гледката е по-красива: от върха на скалите или от белия пясъчен плаж, заобиколен от тюркоазено море и защитен от скали. От върха до плажа има каменни стълби, а над тях се издигат огромни скали и кралски палми.

Мнозина предполагат, че плажът е получил името си от огромната скала, която излиза от морето и има формата на диамант. Или защото е просто красив като диамант.

Има възможност да не сте сами на този плаж, но нямаме предвид туристи. Тук живеят и големи костенурки, така че ще имате приятна компания, на която ще отнеме половин час, за да стигне до вас.

Има обаче условие – плажът, който всеки иска да има на снимките си и Instagram, може да се използва само за това и за слънчеви бани. А именно, в морето има доста силни течения, така че плуването се препоръчва само за отлични плувци или в плитката част, където морското равнище е по-ниско.