НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Джорд Буш хвали Байдън, избори са били фундаментално честни

Републиканецът Джордж Буш, който беше президент на САЩ от 2001 до 2009 г., публикува изявление, в което поздрави Байдън за победата му и увери американците, че техният „глас е преброен правилно“.

„Президентът Тръмп има право да поиска повторно преброяване и да отправя правни предизвикателства, така че всички нерешени въпроси ще бъдат коректно разгледани“, каза той.

„Американският народ може да има увереност, че тези избори са били фундаментално честни, целостта им ще бъде потвърдена и резултатът от тях е ясен“, заяви Буш.

Той каза също, че е разговарял по телефона с новоизбрания президент Джо Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис, за да ги поздрави. Той определи Джо Байдън като „добър човек, спечелил възможността да ръководи и обедини страната ни“.

Буш също поздрави Доналд Тръмп за спечелената подкрепа на повече от 70 милиона американци и каза, че гласовете им ще бъдат „чути чрез избрани републиканци на всяко ниво на управление“.

Джордж Буш стана президент след много тежка предизборна надпревара във Флорида през 2000 г., която беше обект на ожесточени правни спорове между Буш и неговия опонент Ал Гор. Гласовете във Флорида бяха преброени повторно, което приключи месец след изборите с противоречиво решение на Върховния съд в полза на Буш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *