Джонсън: Протестите срещу расизма в Лондон са подкопани от престъпност

Протестите срещу расизма във Великобритания са били „подкопани от престъпност“, написа британският премиер Борис Джонсън в Туитър и предупреди, че от виновните ще бъде потърсена отговорност, съобщиха световните медии.

Десетки хиляди излязоха по улиците на Лондон в неделя за втори пореден ден, за да протестират срещу полицейското насилие след убийството на Джордж Флойд в Минеаполис. Когато броят на демонстрантите започна да намалява, някои от тях влязоха в сблъсъци с полицията.

В събота 14 полицейски служители бяха ранени, двама от тях сериозно, след като избухнаха сблъсъци между протестиращи и конната полиция край резиденцията на британския премиер на „Даунинг стрийт“.

„Хората имат право да протестират мирно и като спазват социална дистанция, но нямат право да нападат полицията“, написа Джонсън в Туитър в неделя.

„Тези демонстрации бяха подкопани от престъпност и те са предателство към каузата, на която претендират, че служат. На виновните ще бъде потърсена отговорност“, казва британският премиер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Интригата до края на века: Колко ще притежават имунитет срещу COVID-19
Next post Бойко Борисов: Ще проветря ГЕРБ с нови хора, които мислят с главите