Джипита: Всеки, който се изкашля, решава, че е с коронавирус

В последните дни, заради застудяването, пред кабинетите на столичните джипита се струпаха хипохондрици, които от най-малкия симптом на обикновена настинка решават, че са пипнали коронавирус. „Не е истина, пълен кошмар. Всеки, който го заболи гърло или кашля, решава, че има коронавирус. Чудим се как да ги успокояваме.”, споделя пред Lupa.bg лекар от столичен ДКЦ в центъра на София.

Медиците са категорични, че безразборното четене на всякаква информация из социалните мрежи и преекспонирането на темата Covid-19, се е отразило нездравословно на хората.

„Пациентите са много стресирани. Приписват си симптоми и най-безобидните проблеми тълкуват като зараза с коронавирус”, обясни джипито.

Лекарката сподели, че в последните две седмици, броят на заразените категорично е намалял.

При болки в гърлото и температура медиците съветват 3 дни лечение вкъщи и едва тогава съветват пациентите си да се изследват за коронавирус.

„Паниката върши лоша услуга. В повечето случаи, пациентите с възпалено гърло и температура се оправят бързо, особено младите и не се налагат изследвания. По-внимателно наблюдаваме възрастните, със заболявания, защото са в рисковата група”, обясниха докторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Матурата приключва, ако зрелостникът вдигне температура
Next post Испания одобри 462 евро минимален месечен доход за най-бедните