НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Джема Грозданова: Обидно е и за лекари, и за пациенти всичко, което се вменява

Не обичаме да ходим на профилактични прегледи може би от страх или от немарливост. На нас няма да се случи. Не обичаме да плащаме за това. Когато обаче опре ножа до кокал отиваме и търсим лекаря и настояваме и плащаме, колкото струва.Казвам това в тази ситуация, защото не е редно това, което се случва. Здравноосигурени пациенти плащат поголовно за всичко. Това смята Джема Грозданова от „Републиканци за България“.

„Ако не платиш нямаш достъп до лаборатория, рентген, специалист. Да, плащаме, за да сме по-спокойни и за да оцелеем. После говорим за солидарна система и че здравия плаща за болния, а младия за стария. Да, ама не“, анализира тя.

„Твърде много приказки, имало пари в системата, но хората ги няма. Апарат без човек не може. Реанимация без сестра не може. Хеликоптер без пилот не може. Дано в това време разделно да успеем да съхраним поне отношенията с близките си хора. Обидно е и за лекари, и за пациенти всичко, което се вменява за истина“, коментира още Грозданова.

Поводът за написаното от бившия депутат от ГЕРБ е пандемията и ситуацията в здравеопазването ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *