Десетки глобени шофьори заради сривове на ТОЛ системата

Десетки глобени шофьори заради сривове на ТОЛ системата

Проблем в системата за продажба на винетки донесе глоби за стотици левове на шофьори, които са закупили винетка. За проблемът алармираха потърпевши пред Нова тв.

Сигналите са свързани с това, че шофьори си купуват винетки и 15-20 минути след това ги снимат с камерите на БГТОЛ и им съставят електронни фишове. Сред другите сигнали са за издаване на винетки с грешни данни, което донесло над 700 лева глоби на шофьор, който платил за лек автомобил, но се оказало, че стикерът е за ремарке.

Олег Асенов, който е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обясни, че в 15 или 16 пункта се е появил проблем в отчитането на заплатената винетка, който е отстранен. Оказва се, че вместо стикерът да започне да действа от момента на закупуването, това е ставало 30 минути по-късно, като по този начин са ощетявани потребителите, които реално разполагат с по-малко време за ползване на пътната инфраструктура.

Асенов каза, че повечето проблеми са отстранени, но съветва хората след като си закупят винетка да проверят в сайта на БГТОЛ дали е активна. По принцип в повечето пунктове в страната стикерът се активира в рамките на 5 минути от часа на закупуване, посочи Асенов.

От АПИ се извиняват за причиненото неудобство на потърпевшите от проблемите в системата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *