НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Депортират българи от Острова и за най-дребно провинение след Брекзит

И за най-дребното провинение ще могат да депортират граждани на ЕС от Обединеното кралство, съгласно новия закон за имиграцията. Същото се отнася и за нашите сънародници, които живеят на Острова.

Експерт по въпросите на имиграцията обръща внимание на тази съществена промяна, която може да доведе до безпроблемно депортиране на европейци след Брекзит.

Адвокат Колин Йео е цитиран днес от вестник „Индипендънт“ да казва, че по новата схема и дребните нарушители на закона са застрашени от депортиране, дори и да са получили право на престой в страната, предаде БНР.

Според досегашните правила за депортиране на чужденци това може да става, само ако те представляват заплаха за Обединеното кралство, но сега те са допълнени така, че под ударите на закона да попаднат дори джебчиите и крадците в магазини. Това засяга в пълна сила всички около 3,5 милиона граждани на ЕС, пребиваващи в момента в страната. Колин Йео набляга на тази промяна, защото тя на практика премахва правената досега пълна преценка за заплахата, която представлява даден човек.

„Министерството на вътрешните работи вече преследва граждани на ЕС и депортира повечето от тях, като понякога заобикаля европейските закони, така че с новата схема очаквам броят на депортираните европейски граждани след януари догодина да се увеличи още повече“, заявява адвокатът за „Индипендънт“. Той допълва, че мярката засяга дори граждани на ЕС, родени във Великобритания или дошли като малки деца, които по някаква причина не са получили британско гражданство. Според новата политика в периода след Брекзит всеки чужденец в Обединеното кралство, който е получил 12 месеца или повече затвор, е обект на депортиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *