НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Делян Добрев: ПП са партия на кражбата, оставиха държавата в разруха

Официалната позиция на партията ни е, че няма да разговаряме за съставяне на правителство с „Възраждане“. Моето лично мнение е, че не трябва да преговаряме и с „Продължаваме промяната“. Те говореха срещу Путин, а действаха в негова полза, говореха срещу корупцията, а най-големите корупционни сделки се случиха по време на тяхното управление, говореха, че са партия против кражбата, а са партия на кражбата. Те са пример за корупция. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Той показа документи, като заяви, че те доказват, че кабинетът „Петков“ е купувал природен газ от дъщерна на „Газпром“ компания от Румъния. Вместо от „Газпром“ на цена 84 долара газът е купуван на цена 114 долара. Парите се връщат при Путин през Швейцария, посочи Добрев.

От тези осем месеца управление на техния кабинет държавата е в разруха, подчерта той.

Да не се опитват да казват „Тези, които ни свалиха“. Ние не сме свалили бившето правителство, те са самосвалиха, защото се изпокараха за пари. Тези четири партии – орел, рак и щука, имаха 134 депутати, сега имат 98. Това е оценката за управлението им, отбеляза Делян Добрев.

В отговор на въпрос той уточни, че от ГЕРБ са категорично за предоставяне на оръжие на Украйна.

По думите му е важно да имаме редовно правителство и без ПП.

Попитан дали от ГЕРБ биха подкрепили правителство с втория мандат на ПП, Добрев каза: „По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя кабинет на ПП. Не искам да имаме нищо общо с тях, защото смятам, че държавата трябва да се развива тъкмо по обратния начин на техния“.