Делян Добрев: Политическата криза дойде с ПП. Хаосът в държавата е от две години

Делян Добрев: Политическата криза дойде с ПП. Хаосът в държавата е от две години

„Такава политическа криза от 2009 до 2021 г. не сме имали. Политическата криза дойде с ПП.“ Това заяви пред БНР Делян Добрев от ГЕРБ, председател на Комисията по енергетика. „Държавата върви надолу. Хаосът в държавата е от две години„, допълни той.

С решенията на служебния кабинет се връщат принципите в сектор Енергетика, смята Добрев. При Промяната се купуваше с посредници, „които препродаваха с тлъсти надценки на държавата„, посочи той.

Споразумението с Турция е да използваме терминалите и инфраструктурата там, поясни Делян Добрев.

„Ние не купуваме газ от „Боташ“, ние им плащаме, за да използваме тяхната инфраструктура. Досега достъп до терминали нямахме. Промяната не искаха достъп до терминали, защото трябваше да пазаруват скъпо през посредници.“

Според него споразумението не се е появило изневиделица, а самият той като министър и заместник-министър се е опитвал да постигне такова споразумение.

По думите му „служебният кабинет се окичи с всички лаври“, но е  пропуснал това, че „инфраструктурата беше изградена по време на втория и третия кабинет на ГЕРБ“.

Като ще си плащаме високата цена на бензина и дизела, за какво ни е дерогацията, коментира още Делян Добрев в предаването „Преди всички“.

Работещият вариант е да се приеме законопроектът на ГЕРБ за левчето, да се съберат парите от „Лукойл“, които този закон ще ги принуди да внесат, за да се генерират средства за компенсации, обясни в заключение той.

Източник: БНР