Две нови жертви на вируса, още един лекар заразен с Covid-19

Две нови жертви на вируса, още един лекар заразен с Covid-19

21 нови заразени, общо 1632 са вируса, стана ясно на редовния брифинг в Министерския съвет. За съжаление има и нов случай на заразен лекар от Центъра на спеша медицинска помощ в София.

Covid-19 доведе и до две нови жертви – мъж на 48 във ВМА с онкозаболяване и мъж на 64 години със същото придружаващо заболяване във Видин.

Активните области са 7, каза секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. От новите случаи 6 са в София, 5 са в Плевен, 5 в Пазарджик, в Пловдив – 2, Благоевград – 1, Враца – 1, Смолян – 1. Това са 11 жени и 10 мъже. В тази бройка се включва и потвърден случай на момче на 9 години от Плевен“, допълни Димов. По думите му 527 са изследвани през изминалото денонощие и общо 49 145 до момента.

Пикът е бил 20-26 април. Доц. Димов обяви и друга лоша новина – очаква се в следващите 7-15 дни да има увеличение в смъртните случаи у нас. Общо 321 случая са в болници в страната, от които 40 са в интензивни отделения.

Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19. Причината е липса на персонал в инфекциозното отделение. Пациентите ще бъдат пренасочвани във Военна болница – Сливен, предава БНТ.

Днес кризисният щаб в Сливен трябва да реши как ще продължи да работи инфекциозното отделение в града, останало само с един лекар след смъртта на д-р Илиана Иванова и заразяването на шестима медици от лечебното заведение. В болницата се очаква да бъдат командировани лекари, ще се търсят и доброволци.

11 болни са настанени в момента във Военна болница, от тях 8 са с доказан коронавирус. Състоянието им е стабилно, няма усложнения. Това съобщи пред БНТ полк. д-р Илиян Комитов, началник на здравното заведение.

Началникът на Военна болница призова гражданите да бъдат спокойни и заяви, че здравните власти имат пълна готовност да прием и лечение на пациенти.

Уверявам ви категорично, че болниците разполагат с необходимите предпазни и лекарствени средства, заяви още полк. д-р Илиян Комитов.

Състоянието на близките на починатала от инфекция д-р Иванова, които също са с установен коронавирус, към момента е стабилно, каза още началникът на Военна болница – Сливен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *