НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Двама украинци откраднаха около 100 хил. лв. от частен имот в Бургас

Двама украинци са извършили кражба на голяма сума пари от частен имот в Бургаско, пише DarikNews.bg, по информация обявена на брифинг от полицията в града.

По случая са задържани двама украински граждани, като единият от тях е със статут на бежанец. От прокуратурата в Бургас правят разследване за извършената кражба от украинците в големи размери.

Кражбата е извършена от частен имот и откраднатите вещи са на стойност около 100 000 лева. Откраднати са различни валути и златни накити.

„За този вид престъпление се предвиждат от 3 до 15 години затвор. Може да бъде отнето и половината от имуществото на извършителите на деянието“, заяви прокурор Мария Маркова.

Единият от извършителите е в България със семейството си от юли месец и живеее в град Бургас със статут на временна закрила. Вторият е тук също от юли месец и живе в Несебър. Придвижват се с два автомобила с украинска регистрация. Единият от тях има няколко излизания в посока Румъния“, каза директорът на ОД на МВР в Бургас комисар Калоян Калоянов.

По думите на органите на реда двамата са осъждани и криминално проявени на територията на Украйна за множество престъпления. Част от тях са за кражби, увреждане на имущество в големи размери и съпротивление срещу органите на властта.

Те са ползвали ръкавици и всички необходими мерки, за да не оставят следи. Намерени са множество уреди за отключване и разбиване на врати (общо 135 уреда) на територята на 3 адреса в област Бургас. Установени са 118 000 долара, около 40 000 евро, 20 000 лева и други видове валута. Разследването е в самото начало и произходът им се изяснява. Тези суми се съхраняват в двете квартири, които те обитават, както и на територята на трети имот, който е на украинска гражданка“, заявиха от МВР.

Извършителите са задържани за срок от 72 часа.