Двама българи от кланицата в Германия са в болница с коронавирус

Двама българи от кланицата в Германия са в болница с коронавирус

103-ма български граждани, работници в кланицата „Тьонис“ в германския град Гютерсло, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, са били тествани за Covid-19. От тях двама са настанени в болница с коронавирус, съобщиха Министерството на външните работи, които били информирани от Държавната канцелария на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия.. Така заразените българи от кланицата стават общо 3-ма, след като един от завърналите се у нас е дал положителна проба.

Сред общо 1441 проведени теста, 236 са на полски граждани, а 946 на румънски (при 43 случая не се споменава националността на тестваните). Шестима поляци и 13 румънци в момента се лекуват в болница, уточняват от ведомството.

Междувременно зам.-председателят на Европарламента Катарина Барли посочи, че огнищата на коронавирус в германски месопреработвателни предприятия, където засегнати са предимно работници от Източна Европа, включително българи, са повод за дискусии относно условията на работа и трудовата миграция в Евросъюза, съобщи БНР.

„Условията на работа в месопреработването не са нов проблем, борим с него от много време. Заради вируса стана по-видимо какво се случва там. Нужно е да подобрим националните си закони, защото в кланиците се случват нелегални неща, въпросът обаче е и общоевропейски“, посочи Катарина Барли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *