Гърци хвърлиха ръкавица на Bugatti Chiron с Apeiron

Гърци хвърлиха ръкавица на Bugatti Chiron с Apeiron

В последните години, особено от началото на новия век, нишовите производители на хиперавтомобили никнат като гъби по целия свят. Lykan Hypersport, Devel Sixteen и Chaos на Spyros Panopoulos Automotive (SPA), който бе показан преди няколко месеца, са едни от най-екстремните, пише facenews.bg

Както се оказва обаче, южните ни съседи вече са разработили втори такъв автомобил. Той се нарича Apeiron (може да се преведе като безпределен, този, който не познава граници). Неговата цел е да постигне скорост доста по-висока от 500 км/ч, а рекордното постижение на френския хиперавтомобил Bugatti Chironе 490 км/ч.

Много малко се знае за новата кола, компанията публикува само два тийзера. Предвид изключителната сложност на детайлите в Chaos (те са над 120 000), очаква се Apeiron също да бъде не прост модел. Съдейки по изображенията, той ще има големи и много агресивни LED фарове и вероятно „перка“ над задната трета част на автомобила, много подобен на Koenigsegg Jesko Absolut. Има и няколко подробности – моделът ще получи същия V10 двигател от Chaos с мощност от близо 3000 коня.

От SPA посочват, че новият автомобил ще бъде по-сложен по отношение на външния си вид и вероятно ще бъде първата кола, която ще има „подвижна маса“ или панели с променлива повърхност. Вероятно става дума за конфигурация с ниско съпротивление за каране по писти, която да дава по-голяма сила на притискане. Как ще работи всичко това все още е загадка, но SPA смята да завърши разработката за автомобилното изложение в Женева през 2021 г., където ще покаже новия си хиперавтомобил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *