Гърция с план от четири стълба за възстановяване на туризма

Гърция с план от четири стълба за възстановяване на туризма

Министърът на туризма на Гърция Харис Теохарис представи всеобхватен план за възстановяване на туризма в южната ни съседка, пише Kathimerini.

Говорейки в качеството си на председател на Глобалния комитет за управление на кризи на Световната туристическа организация (UNWTO) на хибридно заседание под егидата на Саудитска Арабия, Теохарис предложи план за действие, включващ четири стълба. Те са възобновяване на безопасно трансгранично пътуване, безопасно движение на туристи, осигуряване на ликвидност на бизнеса в туристическия сектор и подкрепа за работа и възстановяване на доверието на туристите.

Предложенията на министъра на туризма бяха одобрени единодушно от пленарната зала на комитета на СТО и представляват неговите препоръки към членовете му. Темата на срещата беше възобновяването на глобалния туризъм през 2021 година.

Както посочи Теохарис, „приемането на цифрови здравни решения или цифрови сертификати за ваксинация срещу Covid-19 ще осигури възможно най-бързото възстановяване на свободното движение между държавите. Европа прие предложението на премиера Кириакос Мицотакис и продължава с цифровия зелен сертификат, който ще допринесе за улесняване на пътуванията и укрепване на туризма“.