Гърция спира ваксинирането на държавници заради негативни реакции в медиите

Гърция спира ваксинирането на държавници заради негативни реакции в медиите

Гръцкото правителство прекрати програмата за имунизация срещу коронавирус за длъжностни лица поради негативна реакция в медиите, които обвиниха някои министри, че бързат да се ваксинират, преди лекарите да са имали шанс да бъдат имунизирани.

Това съобщи вчера заместник-говорителката на гръцкото правителство Аристотелия Пелони в ефира на радиостанция „Параполитика“, предаде ТАСС.

В периода от 27 до 30 декември бяха ваксинирани президентката на Гърция Катерина Сакеларопулу, премиерът Кириакос Мицотакис, редица министри и представители на политически партии, които по този начин дадоха пример на обществото. Ваксинацията на първите лица беше показана на живо по телевизията. Някои от министрите изразиха радостта си в социалните мрежи, че са били така бързо ваксинирани, заради което бяха разкритикувани от опозиционни медии.

По думите на Пелони „символичната ваксинация на правителството и държавните служители е завършила с ваксинациите, направени на 66 от списък със 128 длъжностни лица и засега списъкът се закрива“.

Пелони добави, че останалите „държавни служители, както всички гърци, ще бъдат ваксинирани, когато дойде редът им в графика на националната комисия по ваксинацията“, отбеляза БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *