НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Гърция: Спадът на заразените с COVID-19 е по-бавен от очакваното

Гръцките здравни власти съобщиха на брифинг, че въпреки намаляването на броя на заразените с коронавирус в двата най-големи града Атина и Солун съответно до по-малко от 400 и от 600, спадът е „по-бавен от очакваното“, а в останалите райони, особено в Западна Гърция, случаите се увеличават, предаде агенция АНА-МПА.

В момента общо 4500 пациенти са хоспитализирани /една четвърт от тях в болници в Солун/, а 88 процента от болничните легла в страната са заети. Смъртността от Ковид-19 още е висока – средно 85 на ден през изминалата седмица, предаде БТА.

Националната организация за обществено здраве съобщи днес за 2013 нови случая през последното денонощие, от които 14 са констатирани на влизане в страната. Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 101 287, от тях 4865 са свързани с пътуване зад граница.

В момента са интубирани 607 пациенти на средна възраст 65 години. През последните 24 часа са регистрирани 101 смъртни случая, с които общият брой на починалите се покачи на 2102.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *