НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Гърция отлага отварянето на хотелите си

Целогодишните гръцки хотели получиха „зелена светлина” да отворят вратите си в понеделник като част от мерките за облекчаване на ограниченията, наложени заради COVID-19, по-голямата част от тях обаче ще останат затворени поне до средата на месеца, пише news.gtp.gr.

„80% от хотелите в страната, затворени от 23 март, няма да се отворят″, коментира председателят на Гръцката хотелиерска федерация (POX) Григорис Тасиос в ефира на радио „Север 98”. Според него хотелите ще се нуждаят от „поне 10 дни за приспособяване”, а дългоочакваното им отваряне най-вероятно ще стане факт около 15 юни, „когато нещата започнат да се изясняват”.

Заради кризата гръцките хотелиери избраха да отворят в средата на юни или дори по-късно, тъй като очакват възобновяването на полетите до Атина и Солун, което трябва да започне на 15 юни. Собствениците на хотели подчертават, че новите мерки за безопасност, изискващи допълнителна инфраструктура и персонал, се очаква да увеличат оперативните разходи с 15 процента. Те обаче не могат да бъдат покрити с 40-50% заетост.

Много от представителите на хотелиерския бранш в страната, които работят през цялата година, традиционно разчитат на големите международни туроператори да включат Гърция в своите програми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *