НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Гърция и Volkswagen подписват днес емблематичната инвестиция

Меморандумът за сътрудничество между Гърция и компанията „Фолксваген“ (Volkswagen) ще бъде подписан днес в 10.00 ч в Астипалея.

Чрез телеконференция министър-председателят Кириакос Мицотакис и заместник-външният министър, отговарящ за икономическата дипломация Костас Франгоянис, който се занимаваше с въпроса от името на гръцкото правителство в продължение на няколко месеца и кметът на Астипалея г-н Никос Коминеа ще разговарят с председателя на борда на Volkswagen AG, Херберт Дийс.

Въз основа на инвестиционната програма, която ще бъде обявена, Астипалея ще бъде трансформиран в автономен „зелен остров“ с чиста енергия. В този контекст, както разкри зам. министъра на туризмът Манос Консолас , Volkswagen ще замени общинския парк (камиони, автобуси и т.н.) и ще инсталира редица зарядни станции на острова. Ще предостави щедра субсидия на местните жители, за да заменят с електрически, ако е възможно, всички превозни средства в Астипалея.

Инвестицията с подкрепата на гръцката държава, от една страна, ще функционира като голям тест, за дългосрочните политики, които Volkswagen Group се стреми да прилага в бъдеще. От друга страна, ще бъде тест за самата Гърция и прилагането на политиката за намаляване на замърсителите чрез чисти енергийни източници, което включва автомобилния парк. В действителност в тази част намерението на правителството е да подкрепи малката община, за да се справи по стандартен начин с ключови екологични проблеми.

В 11:30 ч Кириакос Мицотакис ще отправи приветствие към 130-ата среща на външните министри на Съвета на Европа, която се провежда под гръцкото председателство в Атина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *