НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Гърция блокира Солун заради пандемията

В Гърция действат с твърда ръка, за да ограничат разпространението на коронавируса. Властите наложиха крайни мерки в един от емблематичните градове на страната.

Гърция налага регионални блокади на втория по големина град Солун и на други две области от днес след увеличаване на заразените с новия коронавирус (COVID-19). Това обявиха от правителството, цитирани от „Гардиън“. Страната е регистрирала значително по-малък брой заразени в сравнение с други страни в Европа, но заразените нарастват бързо от началото на октомври. Тестването също се е увеличило.

Вчера Гърция регистрира 1547 заразени, което беше рекордно количество от началото на епидемията в южната ни съседка. През изминалото денонощие са регистрирани 1 211 заразени и 12 починали, с което броят на жертвите от началото на епидемията в страната достигна 615 души. „Средната възраст на новозаразените предполага, че има голяма корелация със събиранията за забавления, спорт и други дейности“, настоя министърът на гражданската защита Никос Хардалиас.

Днешното решение поставя Солун, централния град Лариса и северната област Родопи в най-високата рискова категория от четиристепенната скала за оценка на риска в Гърция. В най-високата категория са забранени публични или частни събирания, а движението между области е забранено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *