НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Гурбетчийката от Амстердам потърсила медицинска помощ още на летището, но й отказали

Здравните власти на летище София са разбрали, че 39-годишната жена от Криво поле, която в момента е в болница в Хасково, е била със здравословен проблем – стана ясно на брифинг на Националния оперативен щаб, пише Haskovo.live. Сигнал, че по време на полета е оказана помощ на пътничка от самолета, е подаден от двама души . Тя обаче не изчакала да бъде прегледана, минала е през паспортен контрол и вече в отделението за багаж, е настигната от здравните работници, но е отказала помощ и лечение- информираха още от щаба.

Дни по-рано държавният здравен инспектор на България д-р Ангел Кунчев категорично отрече, че на летище София на 26 април е потърсена помощ от болна жена.

Роднините й обаче твърдяха друго. Според тях, жената е потърсила медицинска помощ още на летището, но й била отказана . Именно те съобщиха и че, на жената й е прилошало по време на полета и се наложило да й бъде поставена кислородна маска. При подобни случаи авиокомпаниите са длъжни да информират летищните власти.

До Хасково семейството се прибра с такси още на 26 април, а вече на автогарата, след подаден сигнал от бабата на тел. 112, бе транспортирано с линейка до инфекциозното отделение на хасковската болница. В момента 39-годишната жена от хасковското село Криво поле е в инфекциозно. Състоянието й е тежко. Първоначалният й тест бе отрицателен, но заради състоянието й, бе направен повторен , който даде положителен резултат.

В болницата е и 15-годишният й син. Той вече е без симптоми, но все още контролният му тест е положителен и не може да бъде изписан. Третият член на семейството, завърнало се Нидерландия също е с положителен тест за КОВИД-19. 16- годишното момиче, което е без симптоми, е изолирано в къща на семейството в с. Криво поле. Първоначално и нейният тест бе отрицателен, затова тя бе освободена от болницата. Повторното изследване преди дни обаче показа, че момичето също е с коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *