Гуараната повишава либидото и намалява излишните килограми

Гуараната повишава либидото и намалява излишните килограми

Има едно растение, което можете да употребявате, когато желаете да свалите излишните килограми. А може би искате да увеличите издръжливостта при спорт или желаете да намалите физическата и психическа си умора? Във всички тези случаи използвайте гуарана. Това растение се прилага още при ниско кръвно налягане, а за лечение и предпазване от малария и дизентерия. Ако пък имате проблеми с либидото, то гуараната е добро средство, от което можете да се възползвате, пише lechebno.com

Гуараната има такъв силен ефект, защото в растението се съдържа кофеин. Тя е невероятен източник на енергия. Доказано е, че в гуарана има 3-4% кофеин, а в кафеените само 1 до 2 процента. Препоръчваният прием на растението е от 50 до 200 милиграма дневно, под форма на капсули, прах или в състава на енергийни напитки.

Както споменахме малко по-горе, основната полза от приема на гуарана е ефектът върху редукцията на теглото. Тя потиска апетита, но в същото време растението притежава допълнителен ефект на повишаване изгарянето на калории, също така участва в повишаване на термогенезата. Ето защо е препоръчително приемът да се съчетае с редовна физическа активност.

Хората, които страдат от раздразнен и нервен стомах, трябва да знаят, че това растение има успокояващ ефект. Много народи го използват за облекчаване на стомашни киселини и при диария. Предполага се, че растението дава такива положителни резултати, защото в него се съдържат танини.

В случай, че имате проблеми с концентрацията и процесите на запомняне, приемът на гуарана в комбинация с женшен и родиола, гарантира, че ще се повлияяте положително.

Специалистите препоръчват заради тонизиращото действие на гуараната тя да се приема сутрин. Няма значение дали ще е под формата на сок или газирани напитки, билков чай и капсули. Ако ви се налага да шофирате нощем, то можете да приемате гуараната и вечер за по-добър тонус и по-бързи реакции.

Странични ефекти могат да се появяват, ако човек прекали с количеството. Смъртоносната доза кофеин е около 10-14 грама (150-200 милиграма на килограм тегло). Това е много висока доза. В една чаша кафе се съдържа от 90 до 200 мг кофеин. Трябва да поясним, че натравяне може да се предизвика и от по-ниски дози кофеин, в зависимост от индивидуалната чувствителност, от възрастта му и от това дали е пушач.

Нежеланите реакции при превишаването на дозата са безсъние, повишена раздразнителност, дразнене на стомаха, гадене и повръщане, ускорен пулс и повишено кръвно налягане. Прекалено големите дози могат да ви докарат главоболие, тревожност, шум в ушите, болка при уриниране, болки в стомаха и неритмична сърдечна дейност.

И накрая да споменем, че в малки количества гуараната може да се консумира и от бременни жени и кърмачки. Заради наличието на кофеин по-високите дози се свързват с повишен риск от преждевременно раждане и други неблагоприятни ефекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *