Гръцките плажове пълни, наемите – 60% надолу

Гръцките плажове пълни, наемите – 60% надолу

80% от българите избират Гърция за лятната си почивка по ред причини. Дали ще успеят да стигнат до плажовете в южната ни съседка и това лято – предстои да разберем скоро.

„На 18-20 май очакваме яснота кога ще отворят ресторантите. Гръцкият народ вече не издържа, плажовете са препълнени откакто излизаме без SMS-и. Предполагам, че мерките, които се коментират, ще бъдат издърпани една седмица напред – за 25 май“, каза за „България сутрин“ Цветана Бонева, собственик на ресторант в Атина.

„Имаме доста заети хора в нашия ресторант, ще направим каквото се изисква“, допълни тя.

Бонева посочи още, че не е очаквала гърците да имат толкова дисциплинирано поведение. Вярва, че хората ще се завърнат към нормалния си начин на живот постепенно.

„При нас работят само българи. Ще опитам да запазя целия си персонал, ще бъде направено възможното хората да запазят заетостта си“, каза още събеседничката пред Bulgaria ON AIR.

В центъра на Атина сме, около нас са само хотели и работим с туристи. Не се знае кога ще се отворят границите, смятам, че нещата ще тръгнат добре, началото на юли предполагам, че Гърция ще е една от топ дестинациите“, заяви тя.

Бонева обясни, че със закон е гласувано намаляване на наемите в Гърция с 60%.

„Дори на нас, като фирма, също ни се отпуснаха пари. Изискванията ще са в началото да се работи само с маси навън в заведенията“, допълни сънародничката ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *