Грехота! Разбиха църква, задигнаха кръст и дарения от храма

Главният прокурор Иван Гешев посети Видин, където разговаря с Видинския митрополит Негово Високопреосвещенство Даниил. Иван Гешев го информира за предприетите от правоохранителните органи действия по бързото разкриване на кражба от църквата „Св. Димитър Солунски“. Във Видин бе и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По-късно главният прокурор посети и Видинската Света митрополия.

На 25 април е започнало разследване по досъдебно производство за извършена кражба от православна църква „Св.Димитър Солунски“ във Видин. Двама мъже, и двамата с името Бисер, са разбили катинарите на грама и са задигнали 2693 лева от кутията за дарения. Освен парите, крадците са взели и метален напрестолен кръст, жълт на цвят, с разпятие.

В хода на разследването са извършени обиски, претърсвания и изземвания на адреси обитавани от двамата обвиняеми, при които са намерени и иззети откраднатия кръст и сумата от 1539 лв., мобилни телефони и 1 бр. раница, съдържаща 33,4 кг монети с номинал от 1ст., 2ст., 5ст., 10ст., 20ст., 50ст., 1лев, 2 лева и чуждестранна валута в монети, равняващи се на сумата от 1353,31 лв.

На 1 май с Определение на Видинския районен съд спрямо обвиняемите е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

И двамата обвиняеми са осъждани и криминално проявени, като единият е извършил деянието в условията на опасен рецидив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Трети ден палатков лагер пред Президентството
Next post Европа облекчава част от строгите мерки от днес