Голаджията на ЦСКА излъгал за възрастта си

Голаджията на ЦСКА излъгал за възрастта си

Голмайсторът на ЦСКА Али Соу може да се окаже с шест години по-стар, отколкото пише в картотеката му. Поне за такова нещо твърди агенция „АП“ в свой материал отпреди пет години и половина. През 2014 г. отборът на Гамбия до 20 години е използвал петима играчи, които са родени по-рано от 1995, каквито са били изискванията за тази възрастова група. Според информацията Али Соу е един от тези играчи, като цитатът на агенцията е следният:

„Един от играчите – нападателят Али Соу от италианския „Киево“, може да е на 25 години, съобщават от Африканската футболна конфедерация, след като са намерени документи от 2012 година, които посочват за негова рождена дата 14 октомври 1988“.

„Това е чисто административна грешка отпреди години. Сигурен съм, че има някакво недоразумение“, казва президентът на гамбийската федерация по това време Мустафа Кебе.

В ЦСКА Соу е с картотека с рождена дата 14 юни 1994 г.. Не е изключено обаче проверка на „Киево“ на по-късен етап да е показала различна информация от тази през 2014 година, тъй като официалните документите на Соу за картотека в Италия остават непроменени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *