Глигани крадат пици за вечеря в италианския град Генуа

Глигани крадат пици за вечеря в италианския град Генуа

Глигани крадат пици за вечеря в италианския град Генуа. Невероятно, но е факт, защото в главния град на област Лигурия от няколко години насам тези животни са станали обичайно присъствие в някои от неговите квартали.

Доставчик на пици по домовете, паркирал мотора си за да остави една от поръчките, но като се върнал за да продължи работата си с останалите заявки – какво да види: семейство глигани се храни с останалите пици. Разкъсали специалния сак, изкарали ги на пътя и образно казано „вечерят“. Някои от тях избягали с вкусния трофей по улицата пред смаяния поглед на доставчика и живеещите там хора.

Случайно направеният видеоматериал на това уникално събитие веднага бе излъчен от местните медии. Въпросът е, че в три квартала на Генуа – тези, които са най-близо до първите хребети на Апенините, глигани има от доста време насам. Те слизат от планината или по течението на потока Бизанио, който преди да се влее в морето минава почти до самия център на града и коритото му е пълно с глигани, фазани и водни птици.

Една естествена зоологическа градина, от която като намерят пролука размножилите се там глигани се озовават и пред централната жп гара „Бриньоле” – неочаквана атракция, но и проблем за града, за който местната управа все още не е взела особено строги мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *