Главният прокурор Иван Гешев в открит урок с ученици от Перник

Главният прокурор Иван Гешев в открит урок с ученици от Перник

Трябва да имаме нетърпимост към престъпността и тогава, когато се сблъскаме с нея – лично или чрез наш близък,  трябва да си потърсим правата. Това каза главният прокурор Иван Гешев на открит урок пред ученици от 10, 11 и 12 клас от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ в Перник, пише БНР по информация съобщена от пресцентъра на Прокуратурата.

Инициативата е част от кампанията на двете съсловни организации – на Асоциация на прокурорите и Камара на следователите –  „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право“.

Председателят на Камарата на следователите и следовател в Национална следствена служба Петко Петков запозна учениците с конкретната работа на следователите – методологията, по които се разследват престъпления с фактическа и правна сложност.

Презентирани бяха мобилните лаборатории на НСлС, както и другите технически приспособления, които следователите ползват в своята работа.

Главният прокурор подари икона на директора на гимназията Теменужка Крумова с пожелания за силни вяра и дух по пътя на знанието и образоването на бъдещото поколение.