Гешев призова за спешни действия в областта на пътната безопасност: Губим млади хора без време

Гешев призова за спешни действия в областта на пътната безопасност: Губим млади хора без време

За спешни действия в областта на пътната безопасност призова главният прокурор Иван Гешев след пътния инцидент в Силистренско, при който загинаха трима души.

„Поредни три жертви на войната по пътищата. Млади хора, които губим без време. Представителите на всички отговорни институции сме длъжни да сложим заедно край на тази черна статистика. Времето на намеренията изтече, нужни са спешни действия!“, написа Иван Гешев в акаунта си в Twitter.

Рано тази сутрин трима души загинаха край село Руйно, община Дулово, след като лек автомобил, с общо петима пътници, е излязъл от пътя и се е преобърнал в крайпътна нива. По информация на МВР-Силистра загинали са шофьорът на автомобила – на 39 години, и двама мъже – на 22 и 30 години.

Седемнайсетгодишно момче е настанено в местната болница, а друг 20-годишен пътник е прегледан и освободен за домашно лечение.

През изминалото денонощие в страната са станали 28 катастрофи, при които един човек е загинал, а 35 са пострадали, съобщиха по-рано от МВР. В София са регистрирани пет тежки инцидента и 28 леки, при които няма жертви, но има петима пострадали.