Гешев: Подценяват интелигентността на българина! Борисов: Няма да допусна кабинет на Радев!

Гешев: Подценяват интелигентността на българина! Борисов: Няма да допусна кабинет на Радев!

Отново същият #FAKENEWS Трябва да им се признае, че са упорити, но обидно подценяват интелигентността на българина. Това написа в туитър главният прокурор Иван Гешев и публикува прессъобщение от ДАНС за установени неистински новини, публикувани за него.

В Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е получен сигнал от гражданин, касаещ наличието на документ с подпис на директора на САД „Финансово разузнаване“-ДАНС и съдържащ твърдение за налични големи суми в банкови сметки зад граница на името на Главния прокурор на Република България. Установено е, че посоченият в сигнала документ е бил обект на публикация без автор на сайта actualno.com от 23.10.2019г.

В тази връзка припомняме, че по случая в ДАНС е извършена проверка, установено е, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван и той е неистински. Резултатът от проверката е отразен в сайта на ДАНС, раздел „Информация“, със следното съобщение от 23.10.2019 г.:

Във връзка с журналистически материал от 23.10.2019 г. в сайта actualno.com със заглавие „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)”, без автор, в който е публикувано копие от писмо на бланка на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) с рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г., подписано от директора на САД ФР – ДАНС, в Агенцията е извършена проверка и е установено, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван в ДАНС.

„Като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките, не си представям държавата да се управлява от тях. Тя ще катастрофира. Не е по силите на една партия да преведе държавата през това бурно море. Трябва консолидация на нацията. Ще падат правителства. Служебно правителство – абсурд, защото този незрял президент, фигурант, Шиши му нареди кабинета“, обяви сензационно премиерът Бойко Борисов. И добави, че протестите се водят от фейсбук.

От думите му стана ясно, че категорично няма да работи за предсрочни избори и създаването на служебно правителство на Румен Радев.

„Как Шиши нареди на Радев служебното правителство, а говори за моите министри? Защо нямаше протест как Шиши нареди този кабинет на Радев?! Това не ви ли е интересно. Обърнете се назад и вижте кабинетите. Не ви ли интересува? Не е ли зависимост? Ние се скарахме за доброволните отряди, защото това, което искаха патриотите, беше опасно. И те тогава пак ни наредиха до ДПС“, коментира Борисов.

Вчера се е чул с бившия президент Георги Първанов, който му бил идеологически противник, и е получил подкрепа от него.

„Мафията иска да управлява, това се видя“, коментира Борисов.

И обясни, че поисканите оставки не били заради това, че министрите са „лоши“, а защото били сочени с пръст. „Няма ли днес Христо Иванов пак да пие кафе и да ходи на плаж. Или всичко са медийни акции и толкоз?!“, попита още премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *