Германия удължи блокадата до 1 февруари

Германия удължи блокадата до 1 февруари

Германия удължава противовирусните мерки, които първоначално важаха до 10-и януари. На заседание на кабинета и премиерите на германски провинции в Берлин бе дискутирана и възможността за ограничаване на движението на хората извън домовете им до спадане на броя на новозаразените.

Първоначално срещата в Берлин трябваше да започне в 11, после бе отложена за 13 часа, в крайна сметка започна в 15 часа и се очаква да продължи до късно. Причина за забавянето бяха предварителни преговори, предаде БНР.

Засега е ясно, че локдаунът се удължава до края на януари. Така първият ден без блокада трябва да е 1 февруари. Дотогава няма да има и присъствено обучение в училища и детски градини. Обсъжда се ограничаването на движението на хората извън домовете им.

Предложено е да се забрани движение извън радиус от 15 километра от домовете.

Вирусолози са настояли радиусът дори да е само пет километра. Такива мерки вече има в Саксония. Обмислят се и в Тюрингия. Вероятно ще бъдат приложени и в други провинции или региони с висок брой новозаразени.

Ограничават се още повече контактите – едно семейство може да се срещне навън само с максимално един човек от друго домакинство. Градският транспорт да се движи само с 25% от капацитета си за брой пътници, а хоумофисът да стане задължителен са други мерки, които се обсъждат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *